Politiek4 aug '15 19:15

Huges en NS rollebollen nog even over spoor

Auteur: Thijs Baas

Timo Huges en de Nederlandse Spoorwegen rollebollen nog even door. De gevallen president-directeur van de NS eist in een kort geding dat hij nog een aantal maanden uitbetaald krijgt. Samen met vakantiedagen die ook uitbetaald zouden moeten worden, claimt Huges in totaal 180-duizend euro. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Foto: ANP
Foto: ANP

Huges houdt vol dat hij op zijn vroegst per 10 juli ontslagen kan zijn: niet op staande voet, maar tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering, zegt FD-journalist Alexander Weissink. En dán zegt Huges ook nog recht te hebben op salaris van juni en vakantiedagen, bij elkaar goed voor zo'n 180.000 euro. Een schikking zit er volgens Weissink niet meer in. "Dijsselbloem heeft zich het leven onmogelijk gemaakt door heel stellig te verklaren dat Huges geen vertrekregeling kreeg."
 


 

"Dat had Dijsselbloem overeind kunnen houden als Huges zelf ontslag had ingediend en dat schriftelijk was vastgelegd. "Maar omdat dat niet is gedaan, kan Huges volhouden dat hij niet zelf ontslag heeft ingediend. Hij zal moeten onderhandelen met de NS als zijn voormalig werkgever. Dat Dijsselbloem op de achtergrond aan de touwtjes trekt, moge duidelijk zijn. Hij heeft al een opening gelaten door in de Tweede Kamer te verklaren dat het de fout is van de raad van commissarissen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen