Politiek20 nov '14 07:42Aangepast op 20 nov '14 09:47

Opnieuw wint D66, opnieuw verliest de PvdA

Auteur: Pieter van den Akker

Opnieuw wint D66 en opnieuw verliest de PvdA. Ook gisteren weer in Den Bosch. Daar heeft D66 gisteren de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen flink gewonnen. Ook het CDA boekte winst. Regeringspartijen VVD en de PvdA verloren.

Foto: Harmen van der Veen
Foto: Harmen van der Veen

“Ik zie hier hoe enthousiast de CDA’ers campagne hebben gevoerd”, zei CDA-leider Buma gisteravond nadat de resultaten bekend waren gemaakt. “En ik zie dat de uitgangspositie voor de verkiezingen in maart heel erg goed is. Dus ik hoop heel erg, en ik verwacht ook wel, dat het enthousiasme van deze zes gemeenten ook in de andere gemeenten tot winst zal leiden voor het CDA.”

De opgang van zijn partij is structureel, gelooft Buma. “Ik heb dat heel erg gemerkt, ook als ik zelf op campagne ging. Ik ben in alle zes gemeenten ook zelf geweest en ik proef het enthousiasme op straat. Ik proef ook de zorgen over alles wat er in Nederland aan de hand is."
 

Pechtold: Brabant is belangrijk
Volgens D66-leider Alexander Pechtold is de goede uitslag van gisteren niet '1 op 1 door te vertalen' naar de verkiezingen van de Provinciale Staten. "Maar voor D66 is het heel erg belangrijk dat we nu al een tijdje winnen, bij alle verkiezingen. Hier in Den Bosch de grootste worden betekent dat we in Brabant steeds sterker worden. In Tilburg zijn we de grootste, in Eindhoven en Breda gaat het goed. En Brabant is een belangrijke provincie dadelijk voor de verkiezingen van Provinciale Staten en Eerste Kamer."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen