Politiek25 nov '14 16:13

PvdA: extra 250 Syrische vluchtelingen niet opvangen

Auteur: Pieter van den Akker

De PvdA vindt niet dat staatssecretaris Teeven 250 Syrische vluchtelingen extra moet opvangen. Teeven weigert dat en negeert daarmee de wens van een meerderheid in de Tweede Kamer.

Teeven zegt dat het niet verantwoord is om de druk op gemeenten nog verder te verhogen. Volgens PvdA-leider Samsom is de situatie veranderd. Nederland heeft duizenden gevluchte Syriërs opgevangen die uit zichzelf hier naartoe zijn gekomen. De motie waarin Teeven wordt opgeroepen 250 Syriërs uit te nodigen naar Nederland te komen, mag hij van Samsom naast zich neerleggen.

Verantwoordelijkheid nu genomen
“Vorig jaar stemden we ook gewoon voor die motie omdat zich toen een situatie aandiende waarbij het erop leek dat Nederland z’n verantwoordelijkheid niet wilde nemen", zegt Samsom voor de BNR-microfoon. "Inmiddels is die verantwoordelijkheid ruimschoots genomen. Daar ben ik ook voor. Die mensen vluchten hierheen. Het zijn er duizenden in totaal die vluchten voor hun leven. Ze zijn hier dan ook welkom."

Samsom gaat verder:

 Ten slotte: "Dat terwijl er duizenden mensen zichzelf hier aandienen. Ik denk dat de situatie wel anders is.” Steun voor Teeven op dit vlak? Samsom: "Op dit punt wel ja."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen