Politiek19 jun '15 09:33Aangepast op 19 jun '15 10:00

NS wil geld terugvorderen van oud-topman Huges

Auteur: Pieter van den Akker

De NS wil geld terug van voormalig topman Timo Huges. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Het gaat om het bedrag dat Huges in maart van dit jaar kreeg als variabele beloning voor zijn prestaties in 2014. "We vinden dat Huges nu geen aanspraak meer kan maken op deze beloning."

Huges moest begin deze maand weg bij de NS wegens onregelmatigheden bij de aanbesteding van openbaar vervoer in Limburg. De Raad van Commissarissen (RvC) van de Nederlandse Spoorwegen zegden daarna het vertrouwen in hem op. Volgens de RvC van het spoorbedrijf heeft Huges onjuiste en onvolledige verklaringen afgelegd over de aanbesteding in Limburg.

De NS wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat. Huges kon een maximale beloning van 20 procent van zijn salaris krijgen. Om wat voor percentage het ging is door de NS ook niet bekendgemaakt. Het spoorbedrijf bekijkt nog hoe het geld wordt teruggevorderd. "Het zou kunnen dat hij geld zelf terugbetaalt of mogelijk moet het via een juridische procedure. We zijn daar nog over in overleg.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen