Politiek3 dec '15 13:55Aangepast op 3 dec '15 14:12

Asscher: 'Je maag keert om van afzichtelijk racisme'

Auteur: Thijs Baas

Het land verandert, maar je maag keert om van het afzichtelijke racisme van een kleine groep Nederlanders in de discussie over Zwarte Piet, zegt vice-premier Asscher tegen verslaggever Laurens Boven.

ANP
ANP

De discussie over Zwarte Piet heeft Nederland langzaam veranderd, zegt vice-premier Asscher tegen BNR, en door de Pieten een ander uiterlijk te geven lukt het om het een feest voor iedereen te maken. Maar voor de toon die toch steeds weer de kop opsteekt in het debat heeft hij geen goed woord over. Deze week was RTL-presentator Humberto Tan daar het slachtoffer van.

 

Hoewel Asscher erkent dat Sinterklaas op veel plekken en feest voor iedereen is, zie je in het debat vaak nog zo veel afzichtelijk racisme. "Ik heb me echt wel kapot zitten ergeren aan de manier waarop Humberto Tan bejegend werd. Hij is op internet bejegend op een manier waar je maag van omdraait. "Er is een kleine groep mensen die blijkbaar denkt dat het kinderfeest zo belangrijk is dat ze andere mensen op een afzichtelijke manier mogen uitschelden. Ik vind het onacceptabel dat mensen dit zo doen."

Gerelateerde artikelen