Politiek13 jun '14 10:44Aangepast op 13 jun '14 11:57

Klein: geïntimideerd om Kamerzetel op te geven

Auteur: Pieter van den Akker

Tweede Kamerlid Norbert Klein is door zijn voormalige 50PLUS-partij gesommeerd om zijn zetel op te geven. Klein ontving een brief van de advocaat van de partij waarin met verdere maatregelen wordt gedreigd als hij zijn zetel niet zou teruggeven aan de Partij. Intimidatie zegt Klein, die daarop besloot het lidmaatschap op te zeggen.

Klein vertelt op BNR: "Wat ik tot nu toe buiten de media heb gehouden, is dat daags nadat het vertrouwen in mij is opgezegd door het hoofdbestuur een advocaat op mij is afgestuurd. Meteen op 31 mei kreeg ik een dikke advocatenbrief (zie pdf-documenten in gele button) met ‘geef je zetel op’."

"Sterker nog: met teksten erbij van hoe mijn brief zou moeten zijn naar de voorzitter van de Tweede Kamer. Het is gewoon een dictaat."

 

Volgens Klein wordt in de brief nauwgezet aangegeven dat het volgens 50PLUS 'in de rede ligt' dat hij zijn Kamerlidmaatschap opgeeft. "Want je hebt geen enkele politieke legitimatie", zegt hij over de kritiek op hem.

In de brief wordt onderstreept dat Klein die zetel te danken heeft aan de inspanningen van anderen. "Het aantal kiezers dat u gekozen heeft valt in het niet met het aantal kiezers dat zich achter Henk Krol respectievelijk mevrouw Baay heeft opgesteld.'' Krol was bij de Kamerverkiezingen lijsttrekker van 50PLUS, maar raakte later in opspraak en vertrok. Klein werd fractieleider en Baay kwam in de Kamer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen