Politiek4 jun '13 16:15

Dijsselbloem streng over NS

Auteur: BNR Webredactie

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) gaat zich als houder van alle aandelen NS een stuk strenger opstellen in de richting van de directie van de Nederlandse Spoorwegen. Hij maakte dat duidelijk in zijn wekelijks gesprek bij RTLZ.

Dijsselbloem sprak over het gesprek dat hij maandagmiddag had met NS-topman Bert Meerstadt. Dijsselbloem zei dat hij niet meer 'achteraf' van belangrijke beslissing van de NS wil horen. "Die volgorde draaien we om. De aandeelhouder moet veel vroeger door de NS geconsulteerd worden en ik ga er zelf op letten dat dat gebeurt.'' Dijsselbloem zei dat hij er zeer aan hecht dat hij als enige aandeelhouder van NS 'mee aan het stuur zit' bij ingrijpende beslissingen.

Mankementen
Hij maakte ook duidelijk waarom hij zich niet laat opjagen met een definitief besluit over de Fyra en de toekomst van de hogesnelheidslijn. Waar nu alleen de technische mankementen duidelijk zijn, wil Dijsselbloem ook precies alle juridische en financiële gevolgen in kaart gebracht hebben. Dat er rechtszaken gaan komen, kun je op je vingers natellen, zei Dijsselbloem. Hij hoopt dat het kabinet vrijdag kan besluiten over de Fyra.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen