Politiek26 jun '14 11:35

'Meerderheid Tweede Kamer voor Lelystad Airport'

Auteur: Thijs Baas

In de Tweede kamer is een meerderheid voor de uitbreiding van vliegveld Lelystad. Dat meldt politiek verslaggever Hans Verbeek, die het debat over de komst van de luchthaven op de voet volgt.

Tot nu was het onduidelijk wat het standpunt van de PvdA was, maar die partij is nu voor. Dat zei het PvdA-Kamerlid Attje Kuiken in het Kamerdebat. Daardoor is er nu een meerderheid in de Tweede kamer. Vliegveld Lelystad moet de tweede luchthaven van Nederland worden.

"De PvdA hield de kaarten altijd tegen de borst. Gisteren was er een hoorzitting in de Kamer waarin voor- en tegenstanders werden gehoord. Voorafgaand aan die hoorzetting wilde de PvdA nog niets zeggen over het partijstandpunt, maar in het debat zegt de partij er nu toch van overtuigd te zijn dat een groei van Nederland noodzakelijk is."

Intentie
Wat ook meespeelt is dat uitstel geen optie is, omdat de besluitvorming eerder vertraging oplevert dan versnelling. "Volgens mij moeten we de intentie uitspreken dat het luchthavenbesluit er nu komt", vat PvdA-woordvoerder Attje Kuiken het partijstandpunt samen.

Ook de VVD is ervan overtuigd dat de steeds grotere vliegtuigen en hogere bezettingsgraad vraagt om de blijvende groei van de Nederlandse luchtvaart op te vangen. Woordvoerder Ton Elias: "Mijn fractie is er zeker na de hoorzitting van overtuigd geraakt dat er een deugdelijk plan ligt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen