Politiek28 jan '15 16:12

'Piepjonge' Opstelten hoopt op belletje van Mark voor 'Rutte-III'

Auteur: Pieter van den Akker

Ivo Opstelten ligt alleen maar wakker van de vraag of Mark Rutte hem zal bellen voor het kabinet Rutte-III. Aan opstappen denkt -ie helemaal niet. Zo reageert Opstelten op berichtgeving van de Telegraaf, die vanochtend schreef dat achter de schermen wordt gewerkt aan een vroegtijdig afscheid van de minister van Veiligheid en Justitie.

Foto: ANP
Foto: ANP

Opstelten denkt daar heel anders over, zegt hij in gesprek met verslaggever Jeroen Stans. "Vanochtend werd ik om 7 uur gewekt voor Veronica. Die zeiden: u moet de Telegraaf even lezen. Ik zei: eerst even scheren en dan de Telegraaf en andere kranten lezen."

Bezig met dossiers
Dan: "Ik ga door. Tuurlijk. Ik ben bezig met al die dossiers. Denken aan iets anders is mij totaal vreemd."
 

Hij antwoordt op de vraag of hij ervan baalt dat openlijk aan zijn kunde wordt getwijfeld: "Ik heb het alleen over 'de vraag 2017'. Tuurlijk gaan we door tot 2017. En de vraag is of Mark belt in 2017: 'ga je door in Mark Rutte-III?"

Rutte: Opstelten veruit de jongste
Op het Binnenhof zoemt dus de vraag rond of Opstelten binnenkort vertrekt als minister van Veiligheid en Justitie na de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Mensen vinden de 71-jarige bewindsman te oud en minder scherp. Volgens premier Rutte is dit onzin.
 Piepjonge zeventiger
Daar komt bij, zegt de premier, dat leeftijd steeds minder zegt. "Je hebt stokoude dertigers, je hebt piepjonge zeventigers. En Ivo Opstelten is typisch een voorbeeld van zo'n piepjonge zeventiger."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen