Politiek25 jun '15 13:17

'Hans de Boer heeft zich laten meezuigen in Haags drijfzand'

Auteur: Pieter van den Akker

VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer heeft zich te ver laten wegzakken in het politieke drijfzand in Den Haag. Dat zegt Hans Biesheuvel, voorzitter Ondernemend Nederland, op BNR. Biesheuvel reageert daarmee op de veelbekritiseerde uitlatingen die De Boer gisteren in de Volkskrant deed.

Foto: ANP - Hans Biesheuvel
Foto: ANP - Hans Biesheuvel

In dat veelbesproken interview sprak De Boer over mensen met een uitkering als labbekakken. Dat die woorden tot veel ophef hebben geleid, verbaast Biesheuvel niet.

De Boer is het contact met de 'gewone' burger en samenleving wat kwijtgeraakt, zegt hij in gesprek met BNR's Paul van Liempt.
 

Drijfzand
“Je wordt in het drijfzand van de dagelijkse politieke realiteit en de SER getrokken, je praat alleen nog met politici, ambtenaren en bestuurders en je raakt het gevoel kwijt met wat er in de samenleving leeft", legt Biesheuvel zijn standpunt uit. "Dat is denk ik nog een veel groter probleem. Als je een voorman bent moet je wel het gevoel uitstralen van wat er leeft bij, in dit geval, de ondernemers. Ik denk dat hij dat contact een beetje kwijt is geraakt, want je wórdt er gewoon ingezogen. Dat is echt een heel lastig probleem.”

Gevoel ontbreekt
Dan: “Hans is van nature een heel goede man, die er echt voor gaat. Alleen wordt je agenda op zo’n moment volledig geregeerd door de politiek. Ik vrees dat hij zich daar helemaal in mee laat zuigen. Dan krijg je dat dit soort gevoel een beetje ontbreekt. Je ziet: de hele samenleving valt over hem heen. Ik weet zeker dat hij dat totaal niet beseft heeft tijdens het geven van het interview.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen