Politiek5 okt '15 11:00

Dekker: 'Zeer serieus kijken' naar Engelse les aan kleuters

Auteur: Marjan van den Berg

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) voelt veel voor Engelse les aan kleuters, zo laat hij merken op BNR.

Engels taalonderwijs aan kleuters is een van de voorlopige adviezen van het Platform Onderwijs 2032. Deze commissie doet onderzoek om te komen tot een nieuwe onderwijshervorming. Engels is volgens het Platform heel belangrijk; bovendien zijn kinderen goed in het leren van een taal.

Dekker wil nog niet teveel vooruitlopen op het definitieve advies van de commissie, maar staat positief tegenover het voorstel om al zo vroeg met Engels onderwijs te beginnen. “We leven in een land met een heel klein taalgebied”, zegt de staatssecretaris. “Als we buiten de grens iets willen doen, en dat is waar we in dit land heel erg goed, en heel erg groot in zijn, dan vraagt dat ook om een goede beheersing van het Engels.”

Verrast
Ook Dekker heeft de indruk dat het geen problemen geeft om kleuters Engels te leren. “Als ik kijk naar scholen die al heel vroeg beginnen, dan ben ik er steeds verrast over in positieve zin, dat zij erin slagen om die kinderen niet alleen maar goed Nederlands te leren, maar ook goed Engels. Dus het een gaat niet ten koste van het ander. En als we dat dan weten, dan zou ik het heel erg interessant vinden om te kijken of we niet eerder kunnen beginnen.”

Voordat hij besluit daadwerkelijk met het idee aan de slag te gaan, wil Dekker eerst het definitieve advies van de commissie afwachten. Dit wordt verwacht in december.

Gerelateerde artikelen