Politiek23 jan '14 10:32Aangepast op 23 jan '14 11:10

Nucleaire top gaat ten koste van reguliere politie-inzet

Auteur: Pieter van den Akker

De internationale top over nucleaire beveiliging die in maart in Den Haag wordt gehouden, gaat ten koste van de reguliere politie-inzet. Dat zegt korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie op BNR. De politie-inzet rondom de nucleaire top is vele malen groter dan bij de kroningsdag van koning Willem-Alexander, aldus Bouman.

"Je kan politiemensen maar één keer inzetten", zegt Bouman in gesprek met BNR's Paul van Liempt. "Deze top is ook mondiaal van groot belang. Het is voor ons een eer dat die in Nederland komt, ook al is dat veel werk. Maar dat is het ons waard."

Bouman wil niet zeggen hoeveel agenten er precies worden ingezet. "Maar aanzienlijk veel meer dan bij de kroning."

Voetbalgeweld
De korpschef van de Nationale Politie liet zich verder ontvallen voorstander te zijn van invoering van een scherpe voetbalwet in Nederland. Toch is het geweld rondom het voetbal afgenomen, zegt hij. "Als ik het vergelijk met een aantal jaar geleden vind ik het minder worden. Jaren geleden werd er in het stadion heel veel door de politie gedaan. Toen ik korpschef was in Haaglanden en zag hoeveel politiemensen we bij risicowedstrijden in het oude Zuiderpark moesten inzetten.. daar werd ik niet vrolijk van. Maar er is echt een geweldige verschuiving geweest."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen