Politiek11 feb '14 12:02

Els Borst dood door ongeluk of misdrijf

Auteur: BNR Webredactie

Oud-minister Elst Borst (81) is om het leven gekomen door een ongeluk of een misdrijf.

Dat concludeert de recherche uit sporen die zijn aangetroffen, nadat de minister van staat dood werd gevonden in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven. Het Nederlands Forensisch Instituut NFI verricht dinsdag sectie op het stoffelijk overschot om meer duidelijkheid te krijgen, aldus een woordvoerder van de politie.

Forensisch onderzoek en een schouw waren niet voldoende om de doodsoorzaak vast te stellen. Omdat er vraagtekens blijven bestaan over haar dood, is volgens de politie sectie nodig. "Het is mogelijk dat haar een ongeluk is overkomen, nadat ze niet goed werd, maar dat valt nu nog niet met zekerheid te zeggen. De schouw heeft dat niet aangetoond. We kunnen daarom nu nog niet zeggen of zij een natuurlijke dood is gestorven of dat er mogelijk een misdrijf in het spel is'', legt de zegsman van de politie uit.

Het lichaam van Borst is dinsdagochtend vroeg uit haar woning gehaald en overgebracht naar het NFI. De oud-politica werd maandagavond om kwart voor 7 dood in haar woning gevonden door een bekende. Dat zou de moeder zijn geweest van Michiel Scheffer, fractievoorzitter van D66 Gelderland, volgens een tweet van Scheffer maandagavond.

De politie heeft in de nacht buurtonderzoek gedaan en buren gehoord. Ook dat leverde geen zekerheid op over de doodsoorzaak. Dinsdag blijft de omgeving van het huis van Borst nog afgesloten voor verder onderzoek. De politie verwacht pas woensdag meer te kunnen zeggen over het resultaat van de sectie.

Gerelateerde artikelen