Politiek9 okt '14 08:09

Opnieuw onrust in VS na fatale schietpartij

Auteur: BNR Webredactie

Zo'n 200 actievoerders zijn in het Amerikaanse St. Louis woedend de straat opgegaan na een schietpartij met fatale afloop. Een geüniformeerde agent schoot woensdag buiten diensttijd een zwarte jongeman dood, bevestigt de politie.

De verdachte heeft volgens de politie als eerste geschoten, maar volgens sommige actievoerders is dat onzin. ,,Hij had een broodje in zijn hand en ze dachten dat het een wapen was'', zei de nicht van de doodgeschoten man tegen een lokale krant.

De kwestie ligt extra gevoelig omdat de schietpartij plaatsvond op enkele kilometers afstand van de stad Ferguson. Daar liepen protesten afgelopen zomer volledig uit de hand, nadat een blanke agent een zwarte tiener had doodgeschoten. Ook bij de schietpartij van woensdag was de schutter een blanke politieman.

Bij de demonstratie in St. Louis richtte de woede van actievoerders zich wederom tegen de politie. Tientallen mensen schreeuwden tegen de aanwezige agenten Ook koelden een tiental mensen hun woede op twee politiewagens. Ze sloegen erop en trapten ertegenaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen