Politiek12 nov '13 15:51

Wilders: onderzoek naar uit EU stappen

Auteur: BNR Webredactie

PVV-leider Geert Wilders laat onderzoeken hoeveel het kost om uit de Europese Unie te stappen. Hij zei dat dinsdag naar aanleiding van berichten in NRC Handelsblad. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een Brits onderzoeksbureau.

Wilders zei ook dat hij mogelijk lijstduwer wordt voor de PVV bij de Europese verkiezingen. Hij zal in elk geval geen lijsttrekker worden, omdat hij nog lang geen plannen heeft om uit de Nederlandse politiek te stappen.

De voorzitster van het Franse Front National, Marine Le Pen, komt morgen op bezoek bij Wilders. De partijen vinden elkaar op meerdere fronten, onder meer in hun euroscepsis. Volgens Wilders willen zowel veel Fransen als veel Nederlanders zelf weer de dienst uit maken in hun eigen land. Dat zou 'geweldig' zijn. 'Genoeg is genoeg als het gaat om Europa.''

Marine le Pen
Alexander Pechtold van D66 vindt dat waakzaamheid is geboden tegen de 'nieuwe vrienden' van Wilders. De D66'er wees er zondag nog op dat de nog altijd actieve vader van Marine le Pen een antisemiet zou zijn. Daar verdenkt Pechtold Wilders niet van, maar die zou zich er niet mee moeten inlaten. Wilders zei vandaag dat het Front onder Marine Le Pen een heel andere partij is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen