Politiek8 feb '14 11:52Aangepast op 8 feb '14 13:11

Rutte: Plasterk blijft gewoon aan

Auteur: BNR Webredactie

Minister Ronald Plasterk gaat komende dinsdag goed uit het debat over afluisterpraktijken van de inlichtingendiensten komen. Erg voorbarig, zegt GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik in BNR Campagne. "Rutte gaat er niet over of Plasterk aanblijft, daar gaat de Tweede Kamer over."

"Ik heb veel vertrouwen in het debat. Hij (Plasterk) gaat hele goede antwoorden geven", zei premier Mark Rutte zaterdag tegen dj Edwin Evers van Radio 538. Rutte gaf antwoord op de vraag wat er eerder weg zou zijn: de Russische antihomowet of minister Plasterk. De premier is tot zaterdagavond in Sotsji om de Olympische Winterspelen bij te wonen.

Plasterk ligt onder vuur vanwege de manier waarop hij de Tweede Kamer heeft geïnformeerd over afluisterpraktijken van de inlichtingendiensten. Hij en zijn collega Jeanine Hennis van Defensie worden dinsdag daarover in de Kamer aan de tand gevoeld. Aanleiding voor het debat is een briefje waarin de bewindslieden meldden dat niet de Amerikaanse spionagedienst NSA, zoals werd beweerd, maar Nederlandse veiligheidsdiensten 1,8 miljoen 'metadata' hebben afgetapt uit satelliettelefonie en radioverkeer.

Gerelateerde artikelen