Politiek14 okt '14 10:20Aangepast op 14 okt '14 10:58

Rutte ontvangt beoogd minister Koenders

Auteur: BNR Webredactie

Premier Mark Rutte ontvangt vrijdag beoogd minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Hij gaat Frans Timmermans opvolgen, die Europees commissaris wordt. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat laten weten.

Koenders was in het kabinet-Balkenende IV al minister voor Ontwikkelingssamenwerking en daarvoor jarenlang Kamerlid. Op dit moment leidt hij de VN-Vredesmacht in Mali. Dat Koenders Timmermans zou opvolgen, lekte al eerder uit.

Achter gesloten deuren
Als het gesprek met Rutte goed uitpakt, zal Koenders worden spoedig worden beëdigd door de koning. De RVD meldt aan BNR dat dit achter gesloten deuren zal plaatsvinden. Er zal hoogstens een fotograaf bij aanwezig zijn.

Bij de beëdiging van het kabinet, twee jaar geleden, was voor het eerst een cameraploeg aanwezig. Toen moest de volledige ceremonie opnieuw, omdat de NOS nog in een reclameblok zat tijdens de officiële beëdiging. Toenmalig koningin Beatrix noemde het 'een toneelstukje'. De beëdiging van staatssecretaris Wiebes eerder dit jaar was, net zoals bij Koenders, ook niet openbaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen