Politiek23 apr '14 09:34

PVV-Statenlid Stephan Jansen uit fractie

Auteur: BNR Webredactie

PVV'er Stephan Jansen verlaat per direct de fractie van zijn partij in de provincie Zuid-Holland. In een brief aan zijn fractiegenoten die woensdag is gepubliceerd in de Volkskrant geeft hij als voornaamste reden voor zijn vertrek dat de PVV zichzelf buitenspel heeft gezet.

"De recente Marokkanen-uitspraken van onze politiek leider, de heer Wilders, hebben ervoor gezorgd dat onze partij nimmer meer serieus zal worden genomen''.

Stem op links
Geen enkele partij wil nog met de PVV samenwerken, denkt Jansen. "Een stem op de PVV is zodoende een stem op links geworden. Onze wijze van politiek handelen is contraproductief geworden, en daarmee slecht voor de toekomst van Nederland dat zo hunkert naar rechts beleid.''

Een andere belangrijke reden voor het vertrek van Jansen is de in zijn ogen linkse koers die zijn partij steeds meer vaart.

Jansen is een beleidsmedewerker van Wilders en wordt gezien als één van zijn vertrouwelingen. Vandaar dat Jansen pas nu zijn beslissing heeft genomen. "Ik kon niet eerder deze beslissing nemen zonder afbreuk te doen aan mijn verplichtingen aan de heer Wilders en de Tweede Kamerfractie van de PVV.''

Wilders: vervelend
Wilders laat weten het vertrek 'vervelend' te vinden. "Maar we gaan enthousiast door.'' Dat er mogelijk banen van medewerkers op de tocht staan, zoals de krant meldde, valt volgens hem wel mee. Hij gaat verder niet in op de kritiek van Jansen.

Gerelateerde artikelen