Politiek22 apr '14 14:17

De Hond: blijkbaar leeft Marokkanen-onderzoek

Auteur: BNR Webredactie

43 procent van de Nederlanders wil liever minder Marokkanen in ons land. Het maakt 48 procent niet uit. Dat blijkt uit onderzoek dat opiniepeiler Maurice de Hond gedaan heeft voor de PVV. Het onderzoek stuit sommigen tegen de borst. De Hond: "Ik merkte vanochtend dat er nogal wat commotie ontstond."

De Hond, die een speciale toelichting over zijn onderzoek op zijn website heeft geplaatst, licht toe: "Ik heb op de eerste bladzijde in de persoonlijke toelichting uitgelegd dat ik voor heel veel partijen in Nederland onderzoek doe en dat ik vind dat ik niet in de positie ben - in een land waar de PVV gewoon in de Tweede Kamer zit - om tegen die partij of een andere te zeggen dat ik geen onderzoek uitvoer. Als de vragen onderzoeksmatig goed zijn gesteld, kan ik ze stellen."

Dan: "Alleen mijn tweede reactie was dat er nogal wat mensen ook riepen van: 'je mag dit onderzoek niet uitvoeren'. Het is niet goed dat we dat weten, als het ware. En ik heb uitgelegd, ook vanuit de wat meer persoonlijke achtergrond, dat ik vind dat je iets dat blijkbaar onder de bevolking leeft, beter wél kan weten dan dat je het níet wil weten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen