Politiek3 apr '14 13:33Aangepast op 3 apr '14 14:37

Wilders: Doe aangifte tegen Samsom en Spekman

Auteur: BNR Webredactie

PVV-leider Geert Wilders roept op aangifte te doen tegen PvdA-leider Diederik Samsom en PvdA-voorzitter Hans Spekman.

Volgens Wilders hebben de twee PvdA-kopstukken eveneens vergaande uitspraken gedaan over Marokkanen.

Vernederen
Zo zei Spekman in 2008 - hij was toen nog Kamerlid - in een interview met Vrij Nederland: "De Marokkanen die niet willen deugen moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen. Je moet er voor zorgen dat ze de sulletjes worden van hun eigen wijk. Dat is het enige dat werkt."

Etnisch monopolie
In 2011 zei Samsom - ook in de hoedanigheid van Kamerlid - in een interview met NRC Handelsblad: "Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben door een samenloop van omstandigheden een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen. Dat is de Ground Zero van het integratiedebat geworden. Maar met de islam heeft het geen bal te maken. Hoe geloviger hoe minder last je van ze hebt."

Vrouwe Justitia
Op de PVV-website stelt Wilders vandaag: "Ik roep iedereen op aangifte te doen tegen Samsom en Spekman. Zodat het Openbaar Ministerie gedwongen wordt zich uit te spreken, niet alleen over mijn woorden, maar ook over die van Samsom en Spekman. Als vrouwe Justitia echt blind is dan vervolgt zij ons allen of geen van allen. Ik hoop geen van allen."

Vandaag werd bekend dat tegen Wilders ruim vijfduizend aangiftes zijn ingediend in verband met zijn 'Marokkanen-uitspraken' bij een verkiezingsbijeenkomst in een Haags café.

Gerelateerde artikelen