Politiek17 dec '13 17:09

Van Miltenburg weigert opnieuw commentaar

Auteur: Marjan van den Berg

Ook voorafgaand aan het wekelijkse Vragenuurtje, weigerde Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg te reageren op de aanhoudende kritiek op haar functioneren.

Van Miltenburg verscheen daar voor het eerst in het openbaar nadat acht fractievoorzitters zaterdag in de Volkskrant anoniem klaagden over haar functioneren als Kamervoorzitter.

“Ik snap dat u allemaal mij hier vragen wilt stellen, maar zoals ik al eerder heb gezegd: ik voer dit soort gesprekken niet in, en niet via de media”, zei Van Miltenburg vanmiddag, terwijl zij zich een weg baande langs de journalisten die haar hadden opgewacht.

Begrijpelijk
Politiek verslaggever Hugo Reitsma: “Kamervoorzitter Van Miltenburg wil niet in de media praten over haar functioneren – en dat is begrijpelijk – maar nu verschillende fractievoorzitters opnieuw wel in de media praten over haar functioneren, zal ze er toch iets mee moeten.”

Vandaag verliep de vergadering onder haar leiding goed. Morgenochtend vergadert het Presidium (bestuur) van de Tweede Kamer. Reitsma: “En dan staan wij er ook weer, ben ik bang.”

Gerelateerde artikelen