Politiek24 apr '14 14:52

Kamer wil duidelijkheid over rol Schippers

Auteur: BNR Webredactie

De Tweede Kamer wil zo snel mogelijk duidelijkheid over de rol van minister Edith Schippers van Volksgezondheid bij het toekennen van extra geld aan het Oogziekenhuis in Rotterdam. Dit terwijl de Nederlandse Zorgautoriteit het verzoek voor extra geld juist had afgewezen.

Edith Schippers. ANP
Edith Schippers. ANP

NRC en NOS onthullen vandaag dat minister Schippers in 2012 in deze zaak het besluit van de toezichthouder naast zich heeft neergelegd.

CDA-Kamerlid Hanke Bruin Slot wil het liefst voor 1 mei een feitenrelaas om duidelijk te krijgen wat de minister wanneer deed en wist. Het CDA wil ook een debat over de kwestie en wordt daarbij gesteund door onder meer PvdA, D66, PVV en GroenLinks.

Dat debat kan op z'n vroegst in mei plaatsvinden want de Kamer gaat donderdag twee weken met reces.

Onderzoek
De Kamer wil niet wachten op een onderzoek dat wordt gedaan naar de NZa. Schippers gaf begin april opdracht voor een onafhankelijk onderzoek toen duidelijk werd dat een NZa-medewerker begin dit jaar zelfmoord had gepleegd.

De man stelde de zorgvuldigheid en de wijze waarop werd omgegaan met vertrouwelijke informatie binnen de NZa aan de orde. NRC en NOS beschikken over het dossier dat de NZa-medewerker naliet.

Gerelateerde artikelen