Politiek12 mrt '14 14:11Aangepast op 12 mrt '14 14:37

Russen nodigen PVV uit op Krim

Auteur: BNR Webredactie

Russische organisaties hebben de PVV en andere eurosceptische partijen uitgenodigd om zondag op de Krim als waarnemer op te treden bij het omstreden referendum over aansluiting bij Rusland.

Een van de uitnodigingen kwam van het Eurasian Observatory for Democracy & Elections, een niet-regeringsorganisatie die gevestigd is in Moskou, Brussel en Moldavië. De organisatie biedt aan alle kosten op zich te nemen.

Oekraïne-watcher en oud-correspondent Geert Jan Hahn over de beweegredenen om juist eurosceptische partijen uit te nodigen: “Waarschijnlijk omdat ze geen pottenkijkers willen op de Krim, laten ze deze eurosceptische partijen wel naar de Krim komen.”

Geen rol
De PVV'ers gaan niet op de uitnodiging in wegens andere verplichtingen, zegt een woordvoerder. Ook ziet de PVV bij dit referendum “geen rol voor zichzelf weggelegd''.

Ook de Oostenrijkse FPÖ en het Franse Front National zijn benaderd. De FPÖ bekijkt nog of ze waarnemers stuurt. “Wij zijn een van de weinigen die proberen Rusland te begrijpen'', stelt FPÖ'er Andreas Mölzer. Ook het Front National heeft nog geen besluit genomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen