Politiek29 okt '14 16:04

Henk Krol: prachtig dat ik word beschuldigd

Auteur: Pieter van den Akker

50PLUS-Kamerlid Henk Krol zegt dat hij niets te verbergen heeft. Hij is dan ook blij dat de Stichting Vrienden van de Gaykrant aangifte tegen hem heeft gedaan wegens oplichting, valsheid in geschrifte en verduistering.

Image

In de rechtbank zal namelijk zijn onschuld bewezen worden, zegt Krol tegen politiek verslaggever Jaap Jansen. “Ik vind het prachtig. Tot nu toe ben ik veroordeeld door zo’n beetje alle media die precies weten hoe het in elkaar zat. Nu is het eindelijk daar waar het ook thuishoort, namelijk bij de rechtbank. Laat de rechtbank maar kijken hoe het zit en ik heb er alle vertrouwen in.”

Zolang de zaak loopt, zit Krol letterlijk en figuurlijk in het beklaagdenbankje. Het lijdend voorwerp zegt daarover: "Oh, heerlijk. Daar heb ik niets op tegen. Ik ben hier om iets heel anders te doen: de belangen van ouderen verdedigen. Daar ga ik mee door. Ik heb één keer de fout gemaakt door me na een aanklacht terug te trekken en heb daardoor de indruk versterkt dat ik zelf pensioengelden in m'n zak zou hebben gestoken. Het is inmiddels duidelijk dat dat niet waar is."
 

Om de belangen van de ouderen goed te kunnen verdedigen heeft u zetels nodig. Denkt u dat u die nog haalt nu u opnieuw negatief in het nieuws bent?
"Ehm, daar durf ik nooit een voorspelling over te doen. Ik durfde ook niet te voorspellen dat 50PLUS zo snel na binnenkomst hier in de Kamer zo enorm zou groeien. Wat dit voor gevolgen heeft? Ik weet het niet. Maar er zijn toch steeds meer mensen die heel goed in de gaten hebben dat er van alles geprobeerd wordt om mij onderuit te halen en dat er dingen beweerd worden die echt voor geen meter kloppen."

Is er niks van waar?
"Eh, in ieder geval is zeker dat het ministerie de subsidiegelden goed besteed heeft, dat de Gaykrant die ook heel goed benut heeft, dat we de projecten die we moesten doen keurig hebben uitgevoerd. Dat kan ook niet anders, want het is niet een subsidie die in één keer is gegeven maar in tranches. Het ministerie zou wel hartstikke zot zijn als ze vervolgtranches zouden geven terwijl ze over de uitvoering van de eerste tranche niet tevreden zouden zijn. Ze wáren daar tevreden over, zó tevreden zelfs dat de ene na de andere minister op de jaarbijeenkomsten die georganiseerd werden rondom dit project ook dolgraag aanwezig waren. Dus ehh, nee."

Ligt nu alles op straat of vreest u nog meer ellende?
"Volgens mij heb ik twee jaar geleden vergeten door te trekken bij Van der Valk en dat komt vast nog morgen in de krant."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen