Politiek26 sep '13 10:51

Rutte: kabinet open voor ideeën oppositie

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet staat open voor ideeën, opvattingen en suggesties van oppositiepartijen, 'uiteraard binnen de mogelijkheden van de financiële ramingen'. Premier Mark Rutte zei dat donderdag aan het begin van zijn inbreng tijdens de algemene beschouwingen, het jaarlijkse debat over de begroting van volgend jaar.

Rutte zei dat het kabinet volop bezig is met wetgeving om Nederland voor te bereiden op de toekomst. "We doen dat zonder oogkleppen op en zonder te blijven steken in het eigen gelijk. Het goede mag nooit de vijand zijn van het betere. Zo kijken we naar de alternatieven en ik heb heel veel waardering voor het feit dat partijen zich hier verantwoordelijk voelen voor een oplossing voor de grote problemen.''

CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma, die gisteren in aanvaring kwam met Rutte, vroeg de premier vanochtend of het kabinet bereid is af te zien van nivellering en belastingverhoging.

Doel
Rutte antwoordde hierop dat het het doel van het kabinet is om economische groei en banengroei te creëren "op een zodanige wijze dat we de inkomensverhouding in de samenleving evenwichtig houden. Dat is het doel van het kabinet. Het doel is niet nivelleren, het doel is niet lasten verzwaren."

Buma: "Ik ben er nog niet gerust op of de premier beseft dat, als hij een meerderheid in de Kamer achter zich wil krijgen, het ook over de grondslagen gaat van wat de coalitie heeft uitgeruild."

Gerelateerde artikelen