Politiek7 mei '14 08:22

CIDI hekelt samenwerken PVV met extreem rechts

Auteur: BNR Webredactie

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) vindt dat Geert Wilders zijn principes verloochent door op Europees niveau samenwerking te zoeken met extreem rechtse en openlijk antisemitische partijen als het Franse Front National en de Oostenrijkse FPÖ. "Altijd heeft hij gezegd niet met extreem rechts in zee te gaan, maar dat gebeurt nu toch."

Dat zegt CIDI-directeur Esther Voet woensdag in De Telegraaf. "Het is een glijdende schaal'', stelt Voet.

'Bruin verleden'
"De FPÖ, opgericht door oud-SS'ers, wentelt zich nog in het bruine verleden.'' Verder wijst de CIDI-directeur op de veroordeling wegens antisemitisme van de voormalige voorman van het Front National, Jean Marie Le Pen. Zijn dochter Marine Le Pen heeft inmiddels de leiding van het Front National op zich genomen, maar volgens Voet is het 'foute gedachtegoed' nooit aangepast.

Wilders niet bang
Wilders liet aan De Telegraaf weten 'niet bang' te zijn met extreem rechts in een hoek te worden geplaatst. Vorige maand maakte Europarlementariër Lucas Hartong in de Volkskrant bekend dat hij zich heeft teruggetrokken van de PVV-kandidatenlijst voor de verkiezingen, omdat hij niet wil samenwerken met 'foute figuren' van extremistische partijen. Hartong doelde onder meer op het Front National en de FPÖ.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen