Politiek6 apr '13 12:32

Meerssenaren eisen opstappen burgemeester

Auteur: Fleur de Bruijn

Een aantal inwoners van Meerssen, verenigd in de werkgroep Democratisch Herstel Meerssen, vindt dat waarnemend burgemeester Hans Schmidt van de Limburgse gemeente moet opstappen.

Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerd manifest en een bijbehorende petitie op internet.

Volgens de werkgroep staat zijn aanblijven de spoedige terugkeer van de rust in Meerssen in de weg. "Schmidt moet zich ernstig beraden over zijn positie en zich af vragen of hij de juiste persoon is om leiding te geven aan het gemeentebestuur in deze moeilijke periode", schrijft de werkgroep.

De werkgroep roept de gemeenteraad op zich uit te spreken over de positie van de burgemeester.

zelfmoord
In de gemeente heerst ernstige onrust sinds de zelfmoord van voormalig wethouder Jo Dejong, vorige maand. De 58-jarige Dejong trad daarvoor als wethouder nadat hij een vrouwelijke gemeenteambtenaar tegen haar wil een tongzoen had gegeven. Dat gebeurde tijdens carnaval in een kroeg.

Enkele raadsleden kregen sindsdien doodsbedreigingen, drie stapten uit de raad, twee uit hun fractie. De coalitie is haar meerderheid kwijt.

Ricardo Offermanns
Schmidt volgde als waarnemer tijdelijk Ricardo Offermanns op, die moest aftreden in de nasleep van de affaire Jos van Rey in Roermond. Vrijdag zette gouverneur Theo Bovens van
Limburg een rem op de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester in afwachting van het weerkeren van de rust in het dorp vlakbij Maastricht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen