Politiek22 nov '13 14:12Aangepast op 22 nov '13 15:06

Venezuela, here we come

Auteur: Marjan van den Berg

Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Venezuela, morgen, gaat in principe door, ondanks de onrust in het land.

Dat zei vicepremier Lodewijk Asscher vrijdag na afloop van de ministerraad. “Het bezoek gaat door tenzij ter plekke wordt beoordeeld dat dat niet verstandig is."

Juist morgen worden in Venezuela protesten verwacht vanwege het besluit om president Maduro per decreet te laten regeren. Daarmee heeft Maduro zich vergaande bevoegdheden toegeëigend.

Rumoer
Asscher: “We hebben allemaal gezien dat er opgeroepen is tot protesten, dat er maatregelen zijn genomen door het parlement waardoor het land per decreet bestuurd kan worden. Dat leidt ter plekke tot veel rumoer.”

Maar, zegt de vicepremier, Venezuela is een buurland van het Koninkrijk der Nederlanden, “dus het is ook belangrijk dat het koningspaar daar kennis maakt. Vooralsnog gaat het door”.

Zuid-Amerika-correspondent Arjan Meesterburrie: "Tot meer dan een kopje thee binnen de veilige muren van het presidentiële paleis zal het niet komen in Venezuela.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen