Politiek7 okt '14 05:35Aangepast op 7 okt '14 08:06

Timmermans sluit hoorzittingen af

Auteur: ANP Nieuws

Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) moet vanmiddag naar het Europees Parlement in Brussel.

Hij wordt daar vanaf 14.30 uur 3 uur lang bevraagd over zijn ambitie, geschiktheid en plannen als toekomstig Europees Commissaris en eerste vicevoorzitter van het dagelijks bestuur van de EU.

Timmermans is door de aanstaande voorzitter van de commissie, Jean-Claude Juncker, voorgedragen voor de portefeuille Betere Regelgeving, Relaties tussen de Europese instellingen, Rechtsregels en Fundamentele Rechten. Een eigen 'ministerie' krijgt hij niet en hij zal boven de andere commissariaten heen opereren.

Timmermans sluit de reeks hoorzittingen in het Europees Parlement voorlopig af. Omdat de Nederlander een speciale verantwoordelijkheid heeft binnen de nieuwe commissie, krijgt hij een speciale hoorzitting, waarbij alle Europarlementariërs aanwezig mogen zijn.

Evalueren
Na de laatste hoorzitting zullen de politieke families alles evalueren. Normaliter moet dan bekend worden of dit team op instemming kan rekenen, maar het lijkt onafwendbaar dat Juncker de portefeuilles moet herverdelen. Teveel kandidaten stuitten op bezwaar.

Team Juncker hoopt op 1 november aan de slag te gaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen