Politiek5 jun '14 07:12Aangepast op 5 jun '14 07:42

Strijd om kinderpardon lijkt geslecht

Auteur: Pieter van den Akker

Het kinderpardon wordt niet verruimd, zo heeft staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) gisteren gezegd in debat met de Kamer. Acties van de Kinderombudsman en een petitie die werd ondertekend door ruim 300 burgemeesters hebben hem niet op andere gedachten gebracht. Teleurstellend, vindt Hans Martijn Ostendorp, initiatiefnemer van die petitie.

Ostendorp, tevens burgemeester van Bunnik, is 'lichtelijk' teleurgesteld, zegt hij op BNR.

"Je schrijft een brief aan de staatssecretaris, ondertekend door 312 burgemeesters, waarin je zegt te hopen dat hij echt op zoek gaat naar mogelijkheden om het kinderpardon voor alle kinderen gelijk te laten zijn. Daar heeft hij gisteren heel helder van gezegd daartoe niet bereid te zijn en niet te willen kijken naar een verruiming of een andere beleving van het kinderpardon. Daarin wordt hij gesteund door regeringspartijen."

Lichtpuntje
Was het gisteren alleen maar slecht nieuws of zag hij ook lichtpuntjes? "Ja, zeker wel. Het feit dat er gisteren drie uur lang is gedebatteerd over het kinderpardon en dat veel oppositiepartijen hebben aangegeven echt wel te willen kijken naar hoe we dit op een betere wijze kunnen oplossen, lijkt toch wel wat beweging op te leveren. De staatssecretaris heeft gezegd dat hij nog wil kijken naar kinderen die niet onder rijkstoezicht staan maar wel nadrukkelijk in de gemeente in beeld zijn geweest. Dat zijn er nog 71."

Teeven heeft aangegeven voor eind juli naar alle individuele gevallen te willen hebben gekeken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen