Politiek8 dec '14 13:32

‘Hoog tijd om taxiwetgeving aan te passen’

Auteur: Marjan van den Berg

VVD-Kamerlid Barbara Visser is blij dat de rechter duidelijkheid heeft gegeven over de status van de goedkope taxidienst UberPOP. Nu wil zij de taxiwetgeving aanpassen, zodat de consument meer te kiezen heeft.

Foto: ANP
Foto: ANP

De Haagse rechtbank bepaalde vandaag dat Uber moet stoppen met de goedkope taxidienst UberPOP. UberPOP zet particulieren in als taxichauffeur en dat mag niet.

Barbara Visser, Kamerlid voor de VVD, zegt het goed te vinden dat de rechter hier nu duidelijkheid over heeft gegeven, maar vindt ook dat de wetgeving anders moet. “Je moet je, als je ziet dat deze technologie zich ontwikkelt en je ziet dat mensen daar gebruik van willen maken, wel achter de oren gaan krabben en zeggen: hoe kunnen we dit wel mogelijk gaan maken? Niet om UberPOP per se van dienst te zijn, maar juist om die klant centraal te stellen en om iedere taxichauffeur in Nederland gewoon gelijke rechten hierin te geven.”

Klant
Visser wil het voor consumenten makkelijker maken om een taxi te nemen. “Of je dat dus via een app doet, op je telefoon, of op een andere manier. Ook reguliere taxidiensten zijn dat nu aan het doen, dus wat mij betreft is het nu juist hoog tijd om die taxiwetgeving aan te passen en te kijken hoe we het aantrekkelijker kunnen maken voor de klant.”

Volgens haar heeft de overheid de taxibranche veel te veel regels opgelegd. “Met de beste bedoelingen, maar dat zorgt ervoor dat taxichauffeurs tegenwoordig aan allerlei eisen moeten voldoen die ook nog eens prijsopdrijvend werken en de klant niet tevredener maken.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen