Politiek27 mrt '14 18:21

Wilders blij met eigen podium bij 'BNR van de Arabische wereld'

Auteur: Thijs Baas

Nu de rust in zijn fractie en partij naar eigen zeggen is wedergekeerd, krijgt Geert Wilders een podium aangeboden om zijn 'andere geluid' te kunnen verspreiden over, jawel, de Arabische wereld. Hij is door het christelijke televisiestation Al Hayat TV gevraagd reguliere uitzendingen te maken voor de islamitische wereld.

"Het station bestaat al. Een programma is misschien wat overdreven, maar ik krijg wel een podium en dat vind ik heel leuk om te toen. Het is een beetje het BNR van de Arabische wereld. Alleen iéts groter. Voor Fitna 2 heeft de PVV nog geen concrete plannen. "Dat zullen we nog moeten zien." Maar niet getreurd: met Al Hayat achter de hand lijkt Wilders zijn boodschap ministens zo massaal te kunnen verspreiden: het is een bekend station, met 'miljoenen kijkers'.

Fractie
En daarmee kan Wilders zijn zinnen wat verzetten na de politieke turbulentie van de afgelopen week in eigen land. Naar eigen zeggen staan alle neuzen weer dezelfde kant op, zelfs die van Kamerlid Lilian Helder, die zich na een periode van ernstige twijfel weer voegde in de fractiediscipline. Daarmee is wat Wilders betreft de kous af. Hij ziet vol vertrouwen uit naar de Europese verkiezingen in mei. "Ik ben heel blij dat we als fractie eendrachtig verder kunnen."

"Als je in het land kijkt, lijkt de rust wedergekeerd. Ik ben ervan overtuigd dat we het op naar de verkiezingen op 22 mei weer geweldig gaan doen." Met welke toezeggingen Helder is overgehaald om binnen de fractie te blijven, dat wil Wilders niet zeggen. "Mevrouw Helder is en blijft lid van de fractie. Wat er tussen ons is gewisseld, dat gaat u niets aan en dat ga ik ook niet vertellen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen