Politiek30 sep '13 13:20Aangepast op 30 sep '13 13:36

Heerts: Versnellen maatregelen Sociaal Akkoord niet aan de orde

Auteur: Marjan van den Berg

Wat FNV-voorzitter Ton Heerts betreft valt er niet te praten over het aanpassen van het Sociaal Akkoord. En hij maakt zich er ook geen zorgen over.

Dat liet Heerts blijken tijdens een bijeenkomst vanwege een metaalstaking in Emmen. “Ik denk dat het kabinet goed stand heeft gehouden en heel duidelijk heeft gemaakt dat het zeer veel waarde hecht aan die afspraken.”

Niet aan de orde
Er valt wat Heerts betreft dan ook niet te praten over een versnelling van maatregelen uit het Sociaal Akkoord, zoals de versoepeling van het ontslagrecht en het verkorten van de WW. “Dat lijkt mij op dit moment allemaal niet aan de orde. Wij staan er nog steeds achter.”

Heerts voegt eraan toe dat hij nog geen uitnodiging uit Den Haag heeft ontvangen om het over dit soort zaken te hebben.

Eerste Kamer
CDA en D66 hebben tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen aangegeven dat zij het versoepelen van het ontslagrecht en het verkorten van de WW sneller willen invoeren. In ruil daarvoor zouden zij plannen van het kabinet willen steunen in de Eerste Kamer.

Rutte gaf vorige week aan dat hij over het versnellen van zulke hervormingen best wil praten, maar dan wel “binnen de gemaakte afspraken”.

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) praat vanmiddag met de financiële specialisten van de oppositiepartijen in de Tweede Kamer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen