Politiek1 jul '14 17:03

Burgemeester: 'Ik weet ook niet waar Sytze van der V. is'

Auteur: BNR Webredactie

Amersfoort heeft nog geen oplossing voor de onrust rond de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. Gesprekken om Van de V. te bewegen zich elders te vestigen zijn op niets uitgelopen.

Dat vertelde burgemeester Lucas Bolsius vanmiddag aan direct omwonenden. Van der V. is hulp aangeboden met het vinden van een nieuw onderkomen en met de sanering van zijn schulden. Volgens Bolsius was Sytze van der V. echter 'geen gemakkelijke' gesprekspartner. "We vinden de plaats niet geschikt voor hem en dus hebben we aangegeven wat wat ons betreft wel mogelijk is. Hij blokkeert echter iedere oplossing en geeft aan met ons uitgesproken te zijn."

Volgens Bolsius stelde Sytze van der V. onmogelijke eisen en wilde hij grote sommen geld. "Een no go area. Absoluut onbespreekbaar. Ik laat me niet chanteren", laat Bolsius aan duidelijkheid niet te wensen over. Waar de veroordeelde pedoseksueel zich op dit moment bevindt is voor Bolsius onbekend. "Ik weet ook niet waar Sytze van der V. is."

De gemeente zoekt een oplossing in het beëindigen van de huurovereenkomst. Vanavond praten burgemeester en fractievoorzitters met een delegatie van de bewoners. "Dat gesprek ga ik zeker niet uit de weg." Mocht de situatie toch uit de hand lopen sluit Bolsius niet uit dat de politie ingrijpt.

Gerelateerde artikelen