Politiek28 jan '14 12:50Aangepast op 28 jan '14 13:08

50PLUS ontkent koerswijziging

Auteur: ANP Nieuws

50PLUS ontkent dat de partij een andere koers gaat varen. Dat laten het bestuur en de Tweede Kamerfractie dinsdag in een verklaring weten.

Norbert Klein. ANP
Norbert Klein. ANP

Ze verwijzen naar het conceptbeginselprogramma dat op 29 maart door de algemene ledenvergadering moet worden vastgesteld.

Afgelopen weekend zei fractieleider Norbert Klein in een interview met Nu.nl wel dat er sprake was van een koerswijziging. Na het vertrek van voormalig partijleider Henk Krol 'gaat het schip 50PLUS gewoon door. Dat betekent dat ik als kapitein een andere koers kan gaan varen', aldus Klein. Hij zei meer te willen doen dan alleen opkomen voor ouderen.

Klein zegt nu dat de koers onveranderd blijft. Hij 'betreurt het dat het interview onbedoeld een andere indruk heeft gewekt'. Klein heeft willen aangeven dat in de dagelijkse praktijk ook andere onderwerpen aan de orde komen waarvan verwacht wordt dat 50PLUS er een duidelijk standpunt over heeft.

Krol tevreden
Henk Krol is tevreden. Op Twitter laat hij weten: "Gelukkig, de koers van 50PLUS blijft onveranderd.'' Onder Krol profileerde 50PLUS zich voornamelijk op pensioenen en ouderenzorg. Hij moest het fractievoorzitterschap begin oktober opgeven omdat hij in zijn vorige functie als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremie voor zijn medewerkers had betaald. In de peilingen is de partij flink gedaald sinds het vertrek van Krol.

Gerelateerde artikelen