Politiek6 nov '14 17:51Aangepast op 6 nov '14 18:28

Oppositie grijpt situatie moeder Van Rijn met beide handen aan

Auteur: Marjan van den Berg

De moeder van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) is het middelpunt van politiek getouwtrek in de Kamer. De oppositie ruikt bloed. Van Rijn wil best over verpleeghuiszorg in debat, maar wil wel de privacy van zijn ouders bewaken.

Image

SP en PVV willen zo snel mogelijk met de staatssecretaris in debat. “Ik denk dat het van het grootste belang voor de staatssecretaris is dat wij hier snel over spreken, ook voor al die mensen in Nederland die in dezelfde situatie als zijn moeder verkeren”, zegt PVV-Kamerlid Fleur Agema. Volgens haar loopt de geloofwaardigheid van Van Rijn “ernstige deuken op”.

De vader van Van Rijn sloeg deze week in het AD alarm over de kwaliteit van de verzorging van zijn vrouw, de moeder van de staatssecretaris. Personeel zou bewoners soms uren alleen laten.

De oppositie loopt al veel langer te hoop tegen problemen in verpleeghuizen, en grijpt nu de actie van Van Rijns vader aan om dit onderwerp opnieuw op de agenda te krijgen.

Kruitvat
 

Een volgend probleem is de vraag wanneer het onderwerp moet worden behandeld: de oppositie wil er zo snel mogelijk mee aan de gang, maar volgende week zit de agenda van de Kamer al stampvol.

Reactie Van Rijn
Staatssecretaris Van Rijn zegt het prima te vinden om over de verpleeghuiszorg te debatteren, maar betreurt het dat zijn ouders in het debat betrokken worden.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen