Dat meldt het AD. Vier maanden geleden moesten twaalf (ex-)PVV-Kamerleden gedwongen afscheid nemen van de politiek nadat hun partij in de verkiezingen veel zetels verloor. Sindsdien is niet een van hen erin geslaagd een nieuwe baan te vinden.
Extra moeilijk
Volgens de krant is het voor oud-politici nooit makkelijk een nieuwe aanstelling te krijgen, maar hebben PVV'ers het helemaal moeilijk op de arbeidsmarkt. Oud-Kamerlid Hero Brinkman: "Het is een feit dat je als PVV-Kamerlid moeilijker aan een baan komt."
Gezin
Nog niet een van de twaalf vertrokken politici kan zonder wachtgeld. Ze hebben nog twee jaar en drie maanden recht op een vergoeding. In het eerste jaar bedraagt die 5849,25 euro bruto per maand. De PVV'ers zeggen druk te solliciteren en het verschrikkelijk te vinden van het wachtgeld te leven. Alleen Marcial Hernandez geeft toe nog niet actief gesolliciteerd te hebben. Hij wil zich na drie missies voor de krijgsmacht en twee jaren in de Kamer op zijn gezin richten.
Verschillende oorzaken
Dat het voor de PVV'ers moeilijk is op de arbeidsmarkt heeft verschillende oorzaken. Werkgevers zien politici vaak als lastig aan te sturen, omdat ze zelfstandigheid en vrijheid gewend zijn en geen teamspelers zouden zijn. Daarnaast kwamen verschillende PVV'ers negatief in de publiciteit, wat imagoschade tot gevolg kan hebben. Ook de crisis wordt door de PVV'ers aangewezen als oorzaak.