Politiek13 feb '14 03:16Aangepast op 13 feb '14 06:11

Londen in teken van top tegen wildlife-handel

Auteur: ANP Nieuws

Hoge vertegenwoordigers van ruim 50 landen en tien VN-organisaties komen donderdag in Londen bijeen om te bespreken hoe ze stroperij van en de illegale handel in wilde dieren beter kunnen aanpakken.

Prins Charles en zijn zoon William (EPA)
Prins Charles en zijn zoon William (EPA)

Deze handel is voor criminelen zeer lucratief en wordt geschat op omgerekend ruim 7 miljard euro per jaar.

De Britse prins Charles en zijn oudste zoon William zijn met de Britse regering de initiatiefnemers van de top. De prinsen namen een videofilmpje op waarin zij waarschuwen voor de gevolgen van het steeds massaler doden van deze dieren en voor de gevaren van de criminaliteit eromheen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, spreken ze hun boodschap naast het Engels ook uit in het Arabisch, Vietnamees, Swahili, Spaans en Chinees.

In de Britse pers werden William en zijn broertje Harry bekritiseerd over hun jacht onlangs op wilde zwijnen op een privaat terrein in Spanje. Vooral de timing vlak voor de top valt niet in goede aarde. William's woordvoerder benadrukte dat de prins zich al vele jaren op gepassioneerde manier sterk maakt voor het behoud van bedreigde wilde dieren, zoals van olifanten en neushoorns die worden gedood om hun ivoor.

Namens Nederland is onder anderen Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, aanwezig in Londen.

Gerelateerde artikelen