Politiek9 mrt '13 09:03Aangepast op 9 mrt '13 17:16

Gräper-van Koolwijk voorzitter D66

Auteur: BNR Webredactie

Fleur Gräper-van Koolwijk is gekozen tot voorzitter van D66. Dat maakte de partij zaterdag bekend.

Gräper-van Koolwijk (38) is algemeen secretaris van de SER Noord-Nederland. Voor D66 was ze eerder onder meer fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Groningen en medewerker van de fractie in het Europees parlement.

Nu Alexander Pechtold de partij politiek gezien weer op de kaart heeft gezet, wil de nieuwe voorzitter gaan werken aan betere verbindingen om de partij sterker te maken, zei Gräper-van Koolwijk zaterdag tijdens het partijcongres in Eindhoven.

Achter elke succesvolle politicus moet een sterke partij staan, zo hield ze de D66-leden voor. Gräper-van Koolwijk (38) is algemeen secretaris van de SER Noord-Nederland. Voor D66 was ze eerder onder meer fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Groningen en medewerker van de fractie in het Europees parlement.

4000 stemmers
Ruim 4000 D66-leden maakten in de afgelopen weken via een elektronisch stembiljet hun keuze kenbaar. De voorzitter wordt voor 3 jaar gekozen, met de mogelijkheid voor een eenmalige verlenging. Gräper-van Koolwijk volgt Ingrid van Engelshoven op, die er 6 jaar op heeft zitten.

Van Engelshoven vertrekt in de wetenschap dat D66 volgend jaar in meer gemeenten meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. De laatste keer gebeurde dat in 223 gemeenten, komend jaar gebeurt dat in elk geval in 233 gemeenten, meldde zij zaterdag.

'Elke stem moet worden gewonnen'
Ze wees erop dat de partij de afgelopen jaren stabiel groeide, maar waarschuwde de leden dat vooral niet vanzelfsprekend te vinden. "Elke stem moet kiezer voor kiezer worden gewonnen. Wie denkt dat de verkiezingen in 2014 toch wel worden gewonnen, zet ons nu al op achterstand.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen