Politiek26 jan '13 17:02

Aboutaleb dreigt met 'schop onder achterste'

Auteur: Pieter van den Akker

Ferme taal van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. "Wie alleen maar tot 10 uur op bed wil blijven liggen en niet om 6 uur wil opstaan om te gaan werken, kan een schop onder zijn achterste krijgen."

Ahmed Aboutaleb. ANP Kippa
Ahmed Aboutaleb. ANP Kippa

Dat heeft Aboutaleb zaterdag gezegd tijdens een zogeheten burgertop waar meer dan 1000 bewoners van het gebied spraken over hun toekomst in Rotterdam-Zuid. De burgemeester benadrukte met zijn opvallende woorden dat de toekomst van Rotterdam-Zuid niet alleen een zaak is van het Rijk, gemeenten en maatschappelijke instellingen.

Eigen stoep schoonvegen
Volgens hem hangt die toekomst vooral van de burger zelf af.  Hij lichtte toe: "Je kunt klagen over de hoeveelheid sneeuw in de straat, maar de oplossing begint bij de persoon zelf door zijn eigen stoepje schoon te vegen."

Ook zei Aboutaleb dat er de komende 20 jaar nog zeker enkele miljarden euro's nodig zijn om Rotterdam-Zuid er weer bovenop te helpen. Dat zegt burgemeester Aboutaleb.

Scholing
De onderwerpen bij de burgertop waren scholing en werkgelegenheid. Vooral dat laatste is volgens de burgemeester een zaak waar ook ouders en de jongeren hun verantwoordelijkheid in moeten nemen.

Gerelateerde artikelen