Politiek9 okt '13 06:55Aangepast op 9 okt '13 07:33

Weekers: breed draagvlak om confrontatie te voorkomen

Auteur: Pieter van den Akker

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft lessen getrokken uit het pensioendebat dat gisteren werd gevoerd in de Eerste Kamer. Van te voren was al duidelijk dat er géén meerderheid zou zijn voor het pensioenplan van het kabinet.

"We kunnen beter in een eerder stadium zorgen voor een breder draagvlak, om het niet tot een confrontatie te laten komen", zei Weekers na afloop tegen BNR.

Rutte: geen fout gemaakt
Premier Rutte vindt niet dat het kabinet een fout heeft gemaakt door het pensioenplan aan de Eerste Kamer voor te leggen, hoewel bekend was dat het daar geen meerderheid zou krijgen. Dat zei Rutte vannacht na een nieuwe ronde begrotingsbesprekingen op het ministerie van Financiën.

Dat overleg gaat vandaag weer verder en Rutte heeft er nog steeds vertrouwen in. "Ik hoop op positieve uitkomsten en denk ook nog steeds dat het kan. Ik ben er nog steeds optimistisch over. We zijn stap voor stap aan het werk. Maar alles wat ik nu zeg over waar we staan in die gesprekken, draagt niet bij aan een spoedige oplossing."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen