Politiek3 okt '13 15:13Aangepast op 3 okt '13 15:28

Oppositie verwacht nu helderheid

Auteur: ANP Nieuws

De oppositieleiders die donderdagmiddag aanschuiven voor overleg bij minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën hebben nog ,,geen idee" wat zijn voorstel omhelst, maar ze verwachten wel helderheid.Eddy van Hijum van het CDA stelde dat het tijd wordt om knopen door te hakken.

Eddy van Hijum van het CDA stelde dat het tijd wordt om knopen door te hakken. "We moeten een keer ophouden met rituele rondjes lopen." Hij gaat nu luisteren naar het voorstel. "Als het tegemoet komt aan onze wensen zullen we het steunen."

"Ik hoop dat er in dit stuk een keuze wordt gemaakt", aldus Jesse Klaver van GroenLinks, die de coalitie van VVD en PvdA samen met andere partijen aan een meerderheid zou kunnen helpen. "We willen meer vergroening en meer werk, dus ik ga nu kijken of de minister dat heeft opgeschreven."

Wouter Koolmees van D66 gaat nu eerst luisteren. Hij heeft de inhoud van het voorstel nog niet onder ogen gehad. "We zullen het zien." Norbert Klein van 50PLUS is ook bij het overleg. "Als er niets in het voorstel zit voor AOW'ers en de koopkracht van 50-plussers, dan heeft het voor ons geen zin om door te praten."

Ook Elbert Dijkgraaf van de SGP weet nog niet wat er voorligt. "Maar mijn informatie is dat alles nog open ligt. Ik ben benieuwd waar ze mee komen."

De ChristenUnie schuift niet aan bij dit overleg. Volgens de partij zijn de standpunten helder en gaan zij het voorstel van Dijsselbloem nu zonder toelichting bekijken. Later op de dag laat de partij dan weten hoe ze tegenover het voortsnel staan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen