Politiek7 mei '13 12:53

Overleg staatssecretaris over babymelkpoeder

Auteur: BNR Webredactie

De koepelorganisaties van supermarkten en producenten van babymelkpoeder gaan woensdag praten met staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken over de ontstane schaarste aan babymelkpoeder.

Dit heeft een woordvoerder van de staatssecretaris bevestigd.

De brancheorganisaties willen met de overheid om de tafel om een oplossing te vinden voor de enorme hoeveelheden babymelkpoeder die naar China verdwijnen, waardoor in de Nederlandse schappen bijna niks meer is te vinden. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) willen de illegale handel door Chinese opkopers een halt toeroepen.

De fabrikanten hebben de afgelopen maanden de productie van babymelkpoeder voor de Nederlandse markt al met tientallen procenten verhoogd. Supermarkten en drogisterijen leveren bovendien nog maar een beperkt aantal pakken per klant. Ondanks deze maatregelen blijft het probleem bestaan.

De brancheorganisaties willen ook met de Chinese ambassade in overleg om de illegale handel naar China aan de kaak te stellen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen