Politiek12 apr '13 17:19Aangepast op 12 apr '13 18:12

'Bouwer' Brinkman blij, senator Brinkman op rem

Auteur: Thijs Baas

De contouren die in het sociaal akkoord zijn vastgelegd zorgen merkbaar voor nieuw vertrouwen op de werkvloer. Dat zegt Elco Brinkman, CDA-Eerste Kamerlid en voorzitter van Bouwend Nederland.

De werkgevers snappen volgens Brinkman dat verdere hervormingen nog even worden uitgesteld.  "Sommige sectoren merken al dat de export wat aantrekt, dus er is op de werkvloer echt iets van: "Binnenhof, neem dit nou aan, dan kunnen we tenminste aan de slag. Natuurlijk kun je je afvragen wat er in 2016 en 2017 gebeurt, maar dan blijf je bezig om de toekomst naar voren te halen. Je moet nú bij wijze van spreke beweging zien in de winkelstraat."

Senaat nog niet aan zet
Brinkman benadrukt dat dit zijn opvatting is als werkgever, en niet als lid van de Eerste Kamerfractie van het CDA. "Vanuit de senaat zeg ik dat wij wat mij betreft op dit punt nog helemaal niet aan zet zijn. Tegen de tijd dat we dat wel zijn ga ik er wat van vinden. Ik sluit me aan bij wat Buma heeft gezegd: 'op zichzelf is het verstandig dat werkgevers en werknemers hun verantwoordelijkheid hebben genomen en het kabinet zich daar ook bij aansluit'."

Blijft volgens Brinkman overeind staan dat - ondanks de mogelijke vragen die nog overblijven - de sociale partners een aantal verstandige keuzes hebben gemaakt. "Het kabinet heeft er op zichzelf verstandig aan gedaan om daar ook de ruimte voor te geven en niet als een olifant door de porseleinkast te lopen. Maar als CDA willen we stiekem wel zien wat ervan terecht komt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen