Politiek12 jun '13 09:42

Pensioensector is boos op Dijsselboem

Auteur: BNR Webredactie

Minister Dijsselbloem ontmoedigt investeringen in Nederland door pensioenfondsen. Dat zeggen de pensioenreuzen APB en Zorg & Welzijn en de pensioenvermogen-beheerders APG en PGGM.

De minister stopte met een proef, waarbij het fiscaal aantrekkelijk werd gemaakt voor pensioenfondsen om te investeren in Nederlandse infrastructuur.

Uitstappen
Peter Borgdorff, directeur van pensioenfonds zorg en welzijn, is niet van plan om nu uit infrastructuurprojecten te stappen, zegt hij op BNR. "Twee voorbeelden in Nederland: dat we in de N33 hebben geïnvesteerd, een weg in Drenthe. En we hebben samen met de BAM een deel van de A12 in ons project. Dat is op zich goed."

Voorwaarden ingetrokken
"Maar wat nou zo jammer is", gaat Borgdorff verder, "is dat we een heel aantal andere discussies voeren met de overheid over investeren in Nederland. Over hypotheken, infrastructuur, energievoorziening, duurzame bebouwing en zo zijn er nog wat. En al tíjdens het gesprek zegt de minister dat de mooie voorwaarden voor de pensioenfondsen worden ingetrokken. Dat betreuren we toch wel zeer."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen