Politiek14 jan '13 11:52Aangepast op 14 jan '13 14:38

Henk Krol op 1 februari voor de rechter

Auteur: Anne-Greet Haars

Fractievoorzitter Henk Krol van 50Plus moet op 1 februari voor de rechter komen voor computervredebreuk.

De dagvaarding kreeg hij maandagochtend persoonlijk uitgereikt. De politicus schrok wel een beetje van de dagvaarding. "Zeker als je er 'verdachte' boven ziet staan. En je realiseert je dat op computervredebreuk een jaar gevangenisstraf kan staan."

De politicus zou via internet bij het Brabantse laboratorium 'Diagnostiek voor U' medische dossiers hebben ingezien. Zo wilde hij aantonen dat de beveiliging van de website van het bedrijf erg slecht is. De hack vond plaats in april toen Krol nog Statenlid was. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik me nooit heb gerealiseerd dat het verboden was. Integendeel, ik dacht dit lek is heel gevaarlijk", legt Krol uit.

"Ik moet niet op de stoel van de rechter gaan zitten. Het is gelukkig een meervoudige kamer, dat toont aan dat justitie de zaak heel serieus neemt."

Niet bang zijn
Krol vindt dat je als Kamerlid niet bang moet zijn. "Als je vindt dat er maatschappelijk onrecht is, moet je je nek uitsteken. Als je dat niet doet dan ben je een bange burger en die hoort niet thuis in de Kamer. Als ik word veroordeeld dan vind ik dat erg triest, maar mij zul je niet terug in de kast krijgen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen