Politiek22 jan '13 15:51

NS-topman op matje bij staatssecretaris Mansveld

Auteur: Anne-Greet Haars

Binnen twee weken moet er weer een rechtstreekse Intercity-verbinding komen tussen Amsterdam en Brussel. Dat heeft staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur laten weten aan de NS.

Mansveld liet vanochtend de topman van de NS, Bert Meerstadt, naar het ministerie komen, om te praten over de problemen met de Fyra. "Ik heb intensief contact gehad met de president-directeur van de NS, de heer Meerstadt. Ik heb hem uitgelegd dat deze situatie onacceptabel is", zei Mansveld in de Tweede Kamer.

Oplossing
Ook vindt ze dat de NS nu haast moet maken: "Er moet op korte termijn wat gebeuren. We gaan er voor zorgen dat binnen enkele dagen, zo niet twee weken, de verbinding in klassieke zin hersteld is."

Mansveld verwacht dat er acht keer per dag een intercity gaat rijden op het traject van Amsterdam naar Brussel. Aanstaande vrijdag gaat Mansveld informeren over een oplossing.

Onvrede
Staatssecretaris Mansveld stak haar onvrede over de Fyra niet onder stoelen of banken. Ze heeft gevloekt, zei ze in de Tweede Kamer: "Ik begrijp heel goed dat de reizigers ontstemd zijn. En ik deel ook de analyse dat het niet zo ver had mogen komen. Ook ik heb een aantal woorden gebruikt die in deze zaal niet gebruikt mogen worden."

Hoorzitting
De gezamenlijke hoorzitting van de Tweede Kamer en het Belgische parlement over de Fyra wordt maandag gehouden in het Beneluxparlement in Brussel.

Gerelateerde artikelen