Politiek13 sep '13 12:06Aangepast op 13 sep '13 13:32

VVD-Kamerlid: kwestie Van Rey straalt ook op partij af

Auteur: Pieter van den Akker

Als VVD-Kamerlid Han ten Broeke in de schoenen van zijn partijgenoot Jos van Rey zou staan, zou hij niet op de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gaan staan. Dat zegt Ten Broeke op BNR.

De top van de liberale partij is zich rot geschrokken dat de in opspraak geraakte politicus zich weer beschikbaar stelt als volksvertegenwoordiger. Ook bij VVD-Kamerlid Ten Broeke valt die beslissing niet helemaal in goede aarde, laat hij op BNR weten.

Afstand nemen
Hij zegt over de van corruptie verdachte oud-wethouder en -senator, die op de VVD-lijst voor de raadsverkiezingen in Roermond staat: "We weten al een tijdje dat de heer Van Rey beschuldigd wordt. Dat is een heel vervelende kwestie. In de allereerste plaats voor hem. En natuurlijk ook voor de VVD, want het straalt ook op ons af. Ik zit niet tussen wat het hoofdbestuur met hem heeft overlegd versus wat hij er zelf over heeft gezegd." Dan: "Maar ik zou het zelf wel weten. Als je in die situatie en positie bent, zou ik zelf wel afstand nemen van de politiek. Dat lijkt me heel gezond."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen