Politiek30 jul '13 10:46Aangepast op 30 jul '13 13:55

CDA hamert op heffing buitenlandse auto

Auteur: BNR Webredactie

Mensen die langere tijd in een auto met buitenlands kenteken door Nederland rijden, moeten nu eindelijk eens belasting gaan betalen. Daarop hamert CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

In Nederland rijden, zo denkt CDA-kamerlid Pieter Omtzigt, zeker honderdduizend auto's met een Pools, Duits, Belgisch of ander buitenlands kenteken, waarvan de bestuurder hier géén wegenbelasting betaalt. "Het gaat om een groep Oost-Europeanen die hier rondrijdt zonder belasting te betalen, maar ook om Nederlanders die een auto hebben met Belgisch of Duits kenteken", zegt Omtzigt.

Omtzigt wil dat staatssecratirs Frans Weekers nu éindelijk in actie komt. Hij heeft daarom opnieuw schriftelijke vragen gesteld. "Volgende week gaat de regering weer aan het werk. Dan staat de begroting voor volgend jaar op de agenda. Als de regering met maatregelen komt om deze automoblisten te belasten komt er weer wat extra geld beschikbaar."

Wie zich, als nieuwe inwoner van Nederland inschrijft in een gemeente, zou gevraagd moet worden of hij een auto bezit. Dat gebeurt nu niet. Ook zouden er afspraken gemaakt kunnen worden met de Duitse of Poolse belastingdienst, om gegevens uit te wisselen. "Duitsland heeft dit al geregeld."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen