Politiek28 apr '16 06:42

Kamer bespreekt wetsvoorstel afsplitser Van Vliet

Auteur: Marjan van den Berg

Het ex-PVV kamerlid Roland van Vliet is lid geworden van de VVD. Weliswaar niet van de fractie, maar wel van de partij. Of hij bij de volgende verkiezingen op de VVD lijst komt, "staat in de sterren geschreven", zegt hij tegen BNR. Van Vliet komt vandaag met een initiatiefwet.

ANP
ANP

Het is voor het eerst dat de Tweede Kamer een wetsvoorstel bespreekt van een 'afsplitser'. Roland van Vliet brak met Geert Wilders na diens 'minder-minder'-uitspraak.

Hij wil met zijn initiatiefwet een eind maken aan de extra kosten bij creditcardbetalingen op internet. "We gaan naar de zomer toe, iedereen boekt vliegtickets online, vaak met creditcards. En dan, ja hoor! Tsjing! Tien euro extra. Nu hebben we ontdekt dat dat geen kosten zijn; dat is extra marge in de keten die daaraan vooraf gaat."

VVD
Van Vliet is nu teruggekeerd bij zijn 'oude' partij, de VVD. Gevraagd of hij te zijner tijd VVD-Kamerlid wil worden, antwoordt hij: "Ik werk nu intensief samen met de VVD-fractie in de Kamer. Ik ben ook vroeger lid geweest. Via een omweg ben ik weer terug bij de partij en wat dat voor de toekomst geeft, dat staat in de sterren geschreven."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen